Samsung`un patentli Akıllı Lensleri, Enerji Emiyor!
Biz Samsung'un akıllı telefonları ya da televizyonlarını tartışırken, Koreli dev çok farklı teknolojilerini geliştirmeye devam ediyor. İşte son örnek!
Samsung'un akıllı kontakt lensler için çalıştığı bir süredir biliniyor. Ancak bu yılın başlarında, akıllarda kaçınılmaz olarak bir soru işareti oluşmuştu: Bu ufak cihaz gücünü nereden alıyor? Görünüşe bakılırsa Samsung, bu sorunu da çözmeyi başarmış durumda.
Geçen Haziran ayında Samsung, birkaç gün önce yayınlanan bir enerji toplama birimiyle "kontakt lens" başlıklı bir patent başvurusunda bulundu. Yeni patent başvurusunda anlatılan kontakt lens, mercek içinde tabakalı bir piezoelektrik cihaz kullanılarak kullanıcının gözünün hareketi tarafından oluşturulan kinetik enerjiyi elektriğe dönüştüren bir güç kaynağı ünitesi ile donatılmış.
Kullanıcı sürekli gözlerini hareket ettirmeyeceği için, doğal olarak lensin bir çeşit enerji depolama birimine ihtiyacı olacak. Samsung, kullanıcılarına lensin konforlu bir kalınlıkta olacağına ve gereken tüm parçalara sahip olacağı konusunda garanti veriyor.
Bu arada Samsung, akıllı lens üretmenin kendisi için önemli ama büyük ölçüde keşfedilmemiş bir girişim olduğunu da kabul ediyor.
Rüçhan Hakkı olarak da bilinen öncelik hakkı sayesinde bir marka sahibi ilk başvuru tarihinden itibaren 6 ay içerisinde yurtdışında tescil için başvuru yaparsa, koruma tarihi ilk başvuru tarihi olarak kabul edilir ve siz marka sahiplerine büyük avantaj sağlar. Rüçhan hakkından bağımsız olarak da yurtdışında marka tescil işlemleri yapılmaktadır.Yurtdışında markaların korunması için siz müvekkillerimizin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda izlenebilecek alternatif yollar;Ülkesel Marka TesciliYurtdışında istenen ülkede o ülkenin kendi mevzuatlarına göre yapılabilecek marka başvurusudur. Diğer başvuru sistemlerine belirli avantajları ve dezavantajları vardır. Konu hakkında detaylı bilgi için uzman arkadaşlarımıza ulaşabilirsiniz.Yurtdışında marka tescil başvurusu ülkesel bazda (ulusal) yapılabildiği gibi çeşitli ülkeleri kapsayan toplu sistemlerle de yapılabilir. Tüm dünyada geçerli tek bir tescil sistemi mevcut o Read more »
blogs
Markanız Yurt Dışında Tescilli mi ?
Yurtdışı Patent ( Uluslar Arası Patent PCT )
TÜBİTAK reformuyla 'sahipli Ar-Ge' modeli geliyor
Ailece robot üretiyorlar
İndirme Özelliği Nedeniyle Netflix`e Patent Davası Açıldı!